29. joulukuuta 2010

Bali, Indonesia

Selamat hari natal dan tahun baru!


Olemme siirtyneet Indonesiaan ja tarkemmin viella, Balille. Bali on suteellisen suuri saari ja paljon turisteja tulee tanne lomailemaan, varsinkin nyt vuodenvaihteessa. Australialaisia taitaa olla suurin osa koska tanne lentaa halvalla ja kaikki on muutenkin halvempaa. Paapaikka lomailijoille on Kuta mista loytyy rantaa ja aaltoja surffareille seka yokerhoja niille joita ei vesileikit kiinnosta. Kaduilla myydaan kaikkea eika huuteluilta voi valttya. Surffaamista tuli Jouluna kokeiltua Kutalla ja hauskaahan se oli prkl. Ei varmasti jaa viimeiseksi kerraksi vaikkakin vaikeaa oli, ei kyllakaan mikaan mahdottomuus tuo aaltojen kesytys.


Kutalla ei kuitenkaan majapaikkaa pidetty vaan oleskeltiin Sanurissa, 15km Kutsista itaan. Rauhallisempi paikka, sopii vanhoille jarruille seka perheille. Sanur oli Balin ensimmainen vetonaula, hienot hotellit ja 4km pituinen kevelytie rannassa. Sanoimme paikalle kuitenkin Adios muutaman yon jalkeen ja siirryimme Seminyak rannan tuntumaan.

Vuokrasimme huoneen tallaisesta talosta missa pariskunta majailee itse yhdessa huoneessa ja vuokraa kahta muuta reissareille. Iso avoin oleskeluhuone jonka peralla keittio.




Olohuoneesta on esteeton nakyma pihalle missa sijaitsee vesieste. Taloa pitaa siis pystyssa todella mukava pariskunta jonka kanssa tulee hyvin juttuun, he ovat itsekkin reissareita mutta paattivat viettaa hieman pidemman patkan talla suunnalla.

Kylla taa saa nyt luvan kelvata majapaikaksi vahaksi aikaa...


Vuokrattiin mopo kolmeksi viikoksi niin ei enaan tarvi kuunnella taksikuskien kusetus yrityksia, busseja taalla ei kulje juuri nimeksikaan. Ja onhan tolla mopedilla mukava kisata paikallisten kanssa pitkin pienia mutkaisia ja helvatan ruuhkaisia teita.


Tukikohtamme on siis taalla mutta tarkoitus on kylla tutkia muitakin paikkoja Balilla kuhan tasta nyt kerkeaa.
Kaikille hyvaa Joulua ja rauhallista uuttavuotta!

Meno jatkuu siis myos vuonna 11 joten palataan naihin samoihin sekaviin teksteihin myos silloin!

18. joulukuuta 2010

Pulau Pangkor

Mo!

Vuosi lahestyy loppuaan mutta meno taalla ei. Jouluhan on tassa jo ihan kohta ovella ja siirrytaan sita viettamaan Indonesiaan Balille. Myos vuosi vaihtuu siella.  Sinne saapuu myos tuttuja naamoja Suomesta viettamaan pyhia. 


Pulau Pangkor on talla hetkella tukikohtanamme, tallanen pikku saari missa on helppo potkotella ja lotkotella pitkin paivaa. Uimista, mopoilua ja nukkumista. Parempi taalla lansi-rannalla tahan aikaan, ita-rannikolla monsuuni riehuu viella pari kuukautta.



Ajattelin tallasen pikku paivityksen tanne laittaa viella ennen Indoihin siirtymista. Koitan sielta viella kirjotella ennen vuotta 11.

Eipa tassa...

9. joulukuuta 2010

Takaisin Malesiaan

Termos!

Viimeinen paiva Singaporessa meni musiikin ja leffojen vaihtelussa tyttojen kanssa. Mutta kuningas idea lahestyvaa itsenaisyyspaivaa ajatellen olikin ihan jotain muuta. Nimittain saamieni erittain salaisten tietojen mukaan Singassa oli paikka josta sai ruokaa, mutta ei mita tahansa perus keittoa vaan tajunnat rajayttavan makuelamyksen suoraan suuhun. Sain taman super vinkin Ruotsalaiselta merirosvolta joka oli seilaamassa jo kohti Australiaa. No, nappasimme kartan kouraan ja lahdimme kohti tata salaperaista rakennusta josta kuulemamme mukaan pitaisi safka loytya. Kuljimme jalan seka talla oudolla kiskoilla kiitavalla raketilla mika silloin talloin akisti pysahtelee ja imaisee ihmisia lisaa sisaansa. Hyppasimme ulos tasta raketista ja talsimme sateen piiskatessa kasvojamme kohti mysteeria. Naimme tien paadyssa oudon valo ilmion, kirkas keltainen seka synkka tumma sininen sokaisi meidat hetkeksi. Jatkoimme silti matkaa ja ylitimme tien jonka jalkeen olimme rakennuksen edessa. Astuimme sisaan hetken mietiskelyn jalkeen, ovet olivat auki....

Sisalla rakennuksessa oli lattiaan merkitty maalilla polku jota piti seurata paastakseen syvemmalle sisaan. Seurasimme merkittya polkua ja meidat ymparoi jokaisessa huoneessa eris kummalliset huonekalut, aivan kuin joku asuisi taalla. Puikkelihdimme siella taalla mutta polku oli merkitty onneksi selvasti. Rakennus oli mysteerinen. Paastyamme polun paahan haistoimme jo maukkaat tuoksut, olimme siis oikeassa paikassa, ehka... Lahestyimme hajua seka halinaa. Nahtyamme ruokaa edessamme olimme kaikki hymyissa suin ja todella nalkaisia, olihan jo puolipaiva ja olimme taittanut pitkan matkan tanne.
Saimme ruokaa ja kylla, se oli maukasta ja ennenkaikkea erilaista mita koskaan ennen talla reissulla olimme maistaneet. Soimme itsemme turvoksiin. Lopuksi join viella mustaa lamminta nestetta, teki hyvaa.
Tyttojen oli jo lahdettava takaisin majapaikkaa ja kohti lentokenttaa. Lahdimme kaikki yhdessa ehjin nahoin taalta mysteerisesta paikasta.

Aivan, mika tama paikka siis oli? Nimi? Mita soimme? Miten selvisimme ruoan sulatuksessa? Montako rajanaapuria Brasilialla on?

Nama kysymykset saattaa pyoria teidan kaikkien mielessa... Ja paikkahan oli:







IKEA (Lihapullia,perunoita,pannaria ja perunasalaattia)





Se siita oudosta tarinasta. Singaporesta jatkoimme bussilla takaisin Malesian rajalle, rajamuodollisuudet ja bussi asemalle Johor Bahruun. Jbsta bussi kohti Melakaa mika sijaitsee tossa lansirannalla. Kaikkiaan tama harmiton pikku kikkailu paikallis bussien kanssa rajalle ja bussi asemalle saasti meilta yli puolet oravan nahoista. Mutta tamahan onkin homman ydin; saada saatosi itse ja saasta kapya. Joskus toisaalta hostellit tarjoaa bussi ym. lippuja suht jarkevaan hintaan. Mutta nain.

Melaka tuntui yllattavan viihtyisalta pikku kaupungilta suurten kaupunkien jalkeen. Seuraamme liittyi Aussi kaveri jonka kanssa pari paivaa heiluttiin. Kavellen kiersi Mellakkaa ihan hyvin, vaikkakin hullunkuriset polkupyora sivuvaunu yhdistelmat oisivat tarjonneet kyyteja pitkin kaupunkia. Naissa fillareissa siis istut kyydissa ja kuski polkee, koristeita enemman kuin tarvis ja kaikki maailman varit loistaa kirkkaista valoista ympari karrya. Joissakin deluxe malleissa on myos vahvistimet seka subbari, nama jauhavat tuttuja poppi lauluja kovaan aaneen. Hienoja ne kylla oli. Itsenaisyyspaivaa vietettiin pikku kuppilassa Irlantilaisen ja Scotlantilaisen kanssa, myos Aussi jaba oli mukana. Aika meni Melakassa siis mukavasti mutta koska saan joululahjani etuajassa jouiduimme lahtemaan takaisin Kuola lumpuriin. KL oli helppo ottaa haltuun koska vastahan taalla olimme. Matka jatkuu todennakoisesti Malesian lansirannikkoa ylospain lahipaivina.




Tata postausta kirjoittelen Kuola Lumpurin lentokentalla jossa odottelen joululahjaani saapuvaksi aamuyosta. Olen siis ollut todella kiltti tana vuonna taikka vaihtoehtoisesti totaalinen tonttu koska saan lahjoja jo tassa vaiheessa. Pitakaa hauskaa siella Finlandiassa!


PS. Onnea viella kerran sinne A&Jlle, jotka saivat lisavahvistuksen. Voitte alkaa naytella karttapallosta missa ne sedat poukkoilee.

3. joulukuuta 2010

Kuola ja Pore



Hejssan!

Cameron highlandseilla vierahti siis hieman pidempi aika kun mita ensin suunniteltiin. Tai eihan me mitaan suunniteltu mutta puoltoista viikkoa meni Highlandseilla. Mielessa oli etta jatkettaisiin sielta ita-rannikolle ja saarille mutta sadekauden takia kelit siella huonot eika rantailusta olisi siis paassyt naatiskelemaan. Paadyttiin busseilemaan KLaan, Malesian paakaupunkiin.



KL ei itseani savayta erikoisemmin mutta kylla taalla viihtyy ja kiertelee paikkoja. Parasta antia on varmaankin tama rakennuksien "erilaisuus" pitkin kaupunkia. On pilvenpiirtajaa, kerrostaloa, matalaa lansimaalaista rakennusta ja muslimi tyylista rakennusta( Voikohan noin edes sanoa, sellasia koristeltuja rakennuksia u know). Vanhaa ja uutta sekaisin seka tama maailman kolmanneksi korkein rakennus, kaksoistorni hassakka. En siita laita kuvaa joten googlettakaa. 



Mita ollaan taalla tehty? No kavelty taas tuttuun tapaan siel sun taal ja ihmetelty. Mukana ihmettelyssa on ollut myos kaksi Suomalais tytarta jotka tavattiin taalla samassa hostellissa. Batu niminen luola KLn keskustasta pohjoiseen kaytiin tarkastamassa ja se olikin ihan kaymisen arvoinen. Pirun iso kullan varinen hindupatsas seisoskelee siina rappusten alapaassa ja noin 273 rappusta ylempana on iso luola jonka sisalla temppeleita/rukouspaikkoja. Paras anti tassa luolassa kuitenkin on apinat. Nama pikkuruiset karvapallot pomppii siella taalla ryovaamassa vesi pulloja seka evaita. Toiselta Suomalais tytolta lahti banaani muovipussista, kun veren himoinen apina hyokkasi jalkoihin ja nappasi pussin. Typera apina vei pussista kuitenkin vain 1 banaanin vaikka siella olisi ollut toinenkin. No, selvittiin juuri ja juuri hengissa tasta hyokkayksesta. 




Seuraavana paivana kavelya pitkin kaupunkia seka puiston katsastus missa oli muistomerkki ym. Juuri ennen vesi ryoppya takasin kotio mutta illalla lahdettiin viella kaksois tornit katsomaan iltavalaistuksessa. Myos kaikki tama joulu koristelu ja joulukuuset siella taalla hymyilyttaa, eihan taalla mitaan joulu tunnelmaa saa ilman pakkasia tai lunta. No se on Joulukuu joka tapauksessa ny.


Nyt ollaankin jo Singaporessa minne otettiin Klsta bussi. Bussi jattikin meidat sitten kirjaimellisesti Singaporeen eli heti siihen rajalle. Hetki kummasteltiin ja kaveltiin lahimpaan marketti/ruokailu paikkaan. Syotiin ja juteltiin vanhan ukon kanssa Singaporesta seka jumalasta. Taikka lahinna se pappa jauho siita jumalasta kun oli herran miehia, opasti kuitenkin oikeaan bussiin kohti pikku intiaa mista loydettiin majoitus. Herralle kiitos.

Siella taalla poreessa pyoritty ja onhan tama siistimpi paikka kuin Malesia. Roskaamisesta saa kovat sakot ja oikeen mitaan muutakaan ei saa tehda, kielto merkkeja joka puolella. Tamahan ei ole ongelma meilla eko veikoille joten alkaa hatailko. Rajalla hieman kummastutti kun tanne ei saa tuoda purkkaa,tupakkaa ym. Mitaan rajalla ei kuitenkaan tarkastettu, lahinna turvatarkastajat hengaili siina vieressa kun reppua kanniskelin. Yo safarille meinattiin menna mutta voi olla etta jaa seuraavaan kertaa kun noita sateita taas iltasin ropisee. Ja kohta varmaan palataan Malesiaan takaisin kun tama Pore on hieman kalliimpi.


Hyvaa Joulukuuta kakille!

22. marraskuuta 2010

Cameron Highlands, Malesia


Paivaa! 


Lennettyani Penangiin otin kopin Villesta joka oli viettanyt jo viitisen paivaa Georgetownissa. Viivyimme viella kaksi yota siella joten ehdin hieman nahda paikkoja.
Aamusta tsekattiin ulos ja napattiin paikallis bussi isommalle bussi asemalle, aikeena hankkia liput kohti Tanah Rataa. Liput voi tietysti hankkia myos hostellin/agentin kautta mutta maksaa enemman. Noh, bussi asemalla oli samanlaisia "matkatoimistoja" eika perus lippuluukkua loytynyt mistaan. Halvempaa oli silti hankkia liput asemalta. Mietityttaa vaan etta missakohan jemmassa se alkuperainen lipputoimisto on? Vai onko sita ollenkaan...



Bussin lahtoon oli viela kolme tuntia joten paadyttiin kahville tienvarsi kuppilaan. Napattiin viella riisit naamariin ja hypattiin bussiin. 5 tuntia bussissa sisaltaen tunnin stopin Ipohissa ja olimme perilla illansuussa Tanah Ratassa. Dormi majoitus loytyi vaivatta noin 300m kavelyn jalkeen.
Tassa paivisin ollaan kayty kavelemassa noita viidakko polkuja ja muita teita mita taalta loytyy. Suurin osa naista reiteista vaatisi oppaan mukaan johtuen polkujen huonosta kunnosta ja eksymis vaarasta keskelle viidakkoa. 4 ja 9a polku kaytiin kavelemassa ja ne viella voikin omatoimisesti suorittaa.


Tosin 9a oli todella huonossa kunnossa osittain, suurin syy tahan on sadekuurot joita taivaalta silloin talloin ropisee. Maa siis vyoryy alta ja juuret on liukkaat tossun alla. Seteesta saimme nauttia eilen molemmat kun taaskaan ei mitaan sadevarustusta kummallakaan ollut mukana, ne kun kannattaa jattaa sinne hostellin nurkkiin odottamaan vaikka aurinkoista paivaa. 15km tarpomisen jalkeen olimme takaisin kotona. Paljon nakyi erilaisia farmeja (tee,hunaja,ampias,mansikka ym.) joissa yleensa saa vierailla ilmaiseksi. Teeta tuli maisteltua yhdessa nakoala paikassa. Se taalla se suurin juttu onkin, nimittain tee ja vaellus.


Taas tuli kaveltya monta tuntia viereiseen kylaan missa on noi kalliimmat hotellit ja golf-kentta. Muutama putti katottiin matkalla ja loppujen lopuksi paadyttiin sateen suojaan kaktus farmille. Sade lakkas hetkeksi ja kaveltiin takaisin omaan kylaan. Autoja oli tiella ihan ruuhkaksi asti joten kavely oli nopeampaa, huutelut autoista kannusti talsimaan. Siis ihan mielenkiinnosta lapset ja nuoret huutelee ”Hellouta” autoista. Sateen alettua uudestaan tarjosi yksi lava-auto kyytia mutta oltiin jo miltei kotona joten seuraavaan kertaan. 
Taalla on kohta viikko vierahtanny ja ois aikomus piakkoin taas vaihtaa maisemaa.


 

Naista sateista sitten, ei siis mitaan koko paivan mittaisia vaan yleensa sataa tunnin kaks paljon ja loppu paiva aurinkoista. Nain ainakin tahan mennessa taalla ollut. Eihan naita sademetsia huvikseen sademetsiksi kutsuta!

18. marraskuuta 2010

WillenWekkulitWiikot.com

Selamat petang!
Hei vaan kaikille taalta Cameron Highlandsilta! Tuhlaaja poika on palannut Macaosta ja seikkailu jatkuu tutulla parivaljakolla. Avaan en niin sanasen arkkuni ja katotaan minkalaista sontaa saan aikaseksi. Eli kirjoittajana toimii tallakertaa Ville.

Phuket
Ystavamme Kimmon kanssa kiertelin puolitoista paivaa Phukettia, jonka jalkeen Kimmo paineli Bangkokiin. Kiitos Kimmolle minunkin puolesta matkaseurasta. Itse jain viela Phukettiin, koska Phi Phin saarella tapaamaamme Suomalaiset tytot olivat toissa Phuketissa ja sain mahdollisuuden yopya heidan luonaan muutaman yon. Otin ajan rennon letkeasti..Hyvin syoden, hyvin nukkuen ja netissa surffailen. Katukeittiot ja leffassa kaynti toimivat meikalaiselle. Itse Phuket ei ollut se mun juttu, erityisesti Patong Beach,miten sen nyt kauniisti sanois..ei mitenkaa.. maanpaallinen helvetti! Millon joku oli huutamas korvaa " Haloooo Massaaag".. "Suomi Suomi Kimi Raikkonen". Niin hyvat myyntipuheet oli, etta teki miel ostaa koko pulju tyhjaksi:) Kaikesta huolimatta tuli sekin kivi kaannettya ja kiitos ja kumarrus tyttojen suuntaan.



Krabi
Krabi muistutti paljon Phuket townia. Rauhallinen meininki, eika hihasta repioita Patong Beachin tapaan. Sade oli ongelma joka paiva, joten sisatiloissa tuli pysyttya aika paljon ajasta. Hostellin henkilokunta oli tosi ystavallista porukkaa ja muut reppureissaajat jota hostelilla tapasin, myos hyvaa porukkaa. Sateen takia ei paassyt tekemaan oikein mitaan aktiviteetia mita olin suunnitellut esim. Fillarin vuokraus. Halvat safkat night marketissa olivat mun mieleen, seka parturissa kaynti 2 euroo. Sade vahan pilasi ajan mita vietin Krabissa.



Georgetown
Matka siis jatkui malesiaan.. Penangin osavaltion paakaupunkiin Georgetowniin. Georgetown oli sekoitus paikallisia muslimeja, Intialaisia ja suurinosa Kiinalaisia. Pieni kaupunki joka oli paivassa kierretty. Parhaimpana mieleen jai "Littely India" musiikki, curryn haju ja suitsukkeiden tuoksu. Viivyin Georgetownissa 6 paivaa:) mika oli turhan pitka aika. No turhaan sita hotkyilemaa..sopi mainiosti tallaisella laiskalle ukolle.



Tuli sitten kokeiltua yksin reissaamista, missa oli hyvat ja huonot puolet. Hyvaa oli se, etta sai omaa rauhaa. Olitiin reissattu 3 kuukautta yhdessa, joten toisen larvi alko olemaa vahan liiankin tuttu. Hyvana juttu oli myos, etta ihmiset tulivat juttelemaan herkemmin kun yksin istuskeli jossain, joten juttuseuraa loyty jos vaan halusi. Huonona puolena..ei niita ehtinyt tulla tossa vajaassa kahdessa viikossa. Jos pitempaa reissua tekisi yksin, niin tylsina hetkina juttukaveri olisi jees.

13. marraskuuta 2010

Hongkong/Macao



Moikka!

Taas on jaanyt tama blogin paivitys vahan myohaiseksi. Tamahan voidaan tulkita niin etta on ollut muutakin tekemista kun nappailla lapparia jonka muuten ostin Hongkongista. Tulin tahan tulokseen koska omalle koneelle saa valokuvat,musiikit ja blogin kirjoitus helpompaa. Suurimassa osassa hostelleja on ilmainen netti joten ei tarvitse enaan etsia netti kahvilaa etta paasisi kasiksi sahkopostiin,nettipankkiin taikka muuten vain tutkimaan uuden maan tietoja ym.
Nyt myos skypen kaytto onnistuu siis omalta koneelta ja laittakaas niita omia skype tunnuksianne vaikka sahkopostiin niin voidaan pitaa joskus vaikka puhelin treffit.
Oma reittini on siis ollut Thaimaasta lahdettyani Hongkong ja Macao.
Villen seikkailuista myohemmin.

HONGKONG

Saavuin AirAsian lennolla Honkkarin kentalle illan suussa ja mika talla lennolla yllatti oli se etta kaikki 6 lansimaalaista koneessa oli Suomalaisia. Tarkkailin sivusta enka vaihtanut sanaakaan, joskus on kiva olla "karpasena koneessa". No mutta kentalla reppu hihnalta kantoon ja passi tulli miehelle, 90 paivan leima passiin ja olin vapaa menemaan. Hongkongin dollareita nostin nipun ja hyppasin bussiin nro A21 kohti Kowloota. Menin unisena bussilla aina paate asemalle asti mutta ystavallinen rouvas henkilo talutti minut oikeaan suuntaan. Hetken palloiltuani loysin etsimani Chunking mansionin, Nathan roadin etelapaadysta Kowloonin kaupungin osasta. Myos Venus seisoi keskella katua odottaen minua jo viimeiset 1,5 tuntia....

Tapaamamme Hollantilainen jaba oli juuri aloittanut matkansa kohti Australiaa ja pyorimmekin joka paiva hanen kanssaan pitkin Hongkongia. Seuraamme liittyi myos Australianen jamppa. Nelistaan katsastettiin paikkoja pitkin kaupunkia mm. Metrolla niin pitkalle kun paasi ihmettelemaan naita muurahais pesia joissa ihmiset taalla asuvat. Hongkong islandin puolella olikin sitten kaikki raha miehet ja naiset. Isoja rakennuksia ja kaytiinkin 88 kerroksisessa rakennuksessa Hollantilaisen kanssa yksi paiva. Paastiin aina 55 kerrokseen asti. Ja mita tarvi tehda etta tahan rakennukseen paasi, nayttaa passit mitka skannattiin ja meille annettiin hienot kaulasta roikkuvat visitor-passit. Naita nayttamalla kommandot oven suussa naytti tien hissiin, hississa 2 nappulaa, pohjakerros ja kerros 55. Maisemat oli mahtavat ja muita vierailioita ei ollut samaan aikaan.
Leffassa kaytiin kun oli satainen paiva ja olihan se mukava katsoa leffa kun taalla ei dubata kaikkea niinkuin esimerkiksi Venajalla tehtiin. Sitten syomaan paikallisia herkkuja mitka nyt on aika samaa tavaraa kun Kiinassa yleensa. Sushia kokeiltiin yks ilta paikassa jossa ilta 10 jalkeen kaikki on puoleen hintaan. Tavaraa tulee siis liukuhihnalta naaman eteen ja siita sitten napataan raakaa fisua puikkoihin. Suurin osa oli hyvaa mutta oli siella pari kalaa mitka ei oikein maistunnu. Paikka oli hieno ja hauskaa oli koska myos kameran voi halutessaan nostaa liukuhihnalle ja laittaa kuvaamaan video kuvaa, nain kamera liukuu siis kaikkien naaman edesta kuvaten ahmivia ihmis parstoja.

Hongkong on siis mielestani kylla nakemisen arvoinen ja varsinkin silloin jos haluatte shoppailu loman. Ostareita on enemman kun tarvii tai silta se ainakin tuntuu.
Lautta alle ja tunnin matkan paassa haamottaa,

MACAO
Talla hetkella siis taalla kasino helvatassa tuhlaaja poikana. Macao on jo taitanut kasvaa jollakin osa alueella Las Vegasin ohitse ja paljo taalla nakeekin aasialaisia pelaamassa suurilla taikka viela suuremilla panoksilla. Hotelli kasino komplexit ovat hulppeita ja niihin sisaan menemalla voi vain ihmetella menoa. Live esitykset lavoilla, kirkkaat valot ja huutavat ihmiset tayttaa salit. Puoliakaan naista peleista en tunnista ja se taitaa olla positiivinen juttu, muuten rahat saattaisi oikeasti menna... Taikka eihan sita koskaan tieda vaikka miljoonat pamahtaisi just tanaan tilille.


Villen matka stoorin kuulette myohemmin, kaveri taitaa olla Malesiassa talla hetkella. Itse paukkaan sinne kohta puolin perassa, varmaankin alkavan viikon alussa. Mutta lehdenko sinne yksin vaiko kaksin se on viella mysteeri. Malesian suuntaan on saapumassa myos hauska Japanilais heppu jonka tapasimme Kiinassa joten odotan innolla viidakko seikkailuja.

Seuraavaan kerrokseen toverit siella jossain!

31. lokakuuta 2010

Ko Phi Phi,Thailand



Heissulivei!

Siirryttiin Taolta Phuketin kautta tanne Phi Phille. Samanlaiselta bile paikalta tamakin tuntuu, Tao oli sita myos. Phuket town oli yllatys ja mielellaan vietti siella pari yota. Suht rauhallinen koska kaikki ryntaa noille rannoille esim. Patongit ja Kamalat ym. Taalla PPlla Liittyi tanaan seuraamme maailman mies Kimble, tuttu jo monesta kolkasta. Ja saas nahda mita keksitaan, olisko jo mahdollisesti se sukellus kuvioissa?



Saa tanaan on mita paskin joten sukellus ei muuta kastumis prosenttia ainakaan. Myos kannykkani pystyin tuhoamaan suolavedessa, mutta hankin jo uuden paikallisesta luuri liikkeesta. Myoskin pirun hyvat flipflopit jatin rantaviivalle ja eihan niita myohemmin loytant, uudet hankinta listalle.

Ja jatkosuunnitelmista, ne ovat seuraavat: Mina henkilokohtaisesti lahden kaymaan Honkongissa tarkealla tapaamisella ehka myos Macaossa piipahdan. Lentelen sinne tossa Keskiviikkona ja tulen takaisin kun tulen. Riippuen minne Ville on siirtynyt vai onko siirtynyt minnekkaan...
Ville jaa siis joko tanne PPlle taikka suuntaa etelammas johonkin, Malesiaan olis tarkoitus menna joten otan aijan siella viimeistaan kiinni.


Mitaan dramaattista ei siis ole tapahtumassa, huoli pois. Matkamme jatkuu kylla yhdessa, pidan vain hieman lomaa. Thaimaa on muutenkin niin helppo maa reissailla etta taalla kylla talutetaan vaikka oikeisiin busseihin taikka lauttoihin. Joten eksynta vaaraa ei siis ole.


Blogi paivitys seuraavaksi siis onkin varmasti kaksi osainen, Villen seka minun nakokulmat eri kulmiin.

Tai-pai mi-siin!

22. lokakuuta 2010

Sun/Aurinko

Ko Taolla vipelletaan!


Taalla asustellaan tallahetkella.
Ensimmainen rantakode talla reissulla ja auringon nakeminen saa molemmat hieman piristymaan. Niin kauan oli sateisia keleja etta alkoi jo ottaa paahan, ei enaan. Tao on naista kolmesta saaresta pienin mutta silti tama on aika sesonki turisti kohde, voipi olla etta toisella puolella saarta olisi rauhallisempaa. Sukellus on taalla se juttu ja kovasti mietitaan otettaisiinko kurssi vedenalaiseen maailmaan. Myos snorklaus olisi mahdollista tietty ja paljon halvempaa. Saa naha mita keksitaan. Huomenissa pitaisi ottaa mopot alle ja tutkia saaren muita rantoja, pieni saari joten varmasti paivassa ehtii. Kallistakin taalla on verrattuna esim. Bangkokkin. Nuudeli/riisi lautanen maksaa raflassa kolmin kertaisesti normaaliin hintaan, mutta hata ei ole taman nakoinen. Seven elevenista saa nuudeli purkin ja kuumaa vetta kanssa, joten niita purkkeja on tullut vedeltya. Tottahan toki on valilla hyva vetaa kanssa ihan kunnon ruoka raflassa. Mutta hinta taso siis korkeampi, olemmehan saaressa ja turisti kohteessa.
Ei siina, kylla taalla viihtyy kun kelit on hyvat ja tekemista keksii.


Roskaa rannalla on liikaa ja aamuisin muovikasat ym. paska peittaa rantaa, onneksi on jarjesto mika ottaa ihmisia mukaan keraamaan roskia rannoilta. Voi niin toki tehda myos oma aloitteisesti!
Aika taalla menee siis mukavasti lueskellen ja hikoillen kuin possu. Siirtymista ei ole viella luvassa koska aikaahan meilla on.

Pysykaa terveena siella rantasateessa ystavat!
Tavaamisiin!

18. lokakuuta 2010

Bangkok, Thailand

Morientes!


Uutena maana siis Thaimaa. Ja sijainti paakaupungissa talla hetkella. Lento tanne saapui keskella yota joten "nukuttiin" kentalla. Lahinna kuuntelin musaa ja lueskelin. Bussi kohti khaosan roadia lahti 0700 pintaan ja kesti tunnin. Molemmilla oli aika pahasti paat jumissa kun ei oltu nukuttu, mutta helposti loytyi hostelli noin 1,5km kavelyn jalkeen. Khoasanin lahi tuntumaan ei haluttu jaada, se kun on taynna jengia aamusta iltaan ja moykka sen mukainen. Parempi tukikohta siis taalla taka-alalla. Kaiken maailman matkan myyjat ja muut kusettajat kiusaa silloin talloin, mutta ei viella ainakaan olla pissityksiin menty.

Tanaan ostettu uusia vaatteita, lahinna jotain kevyempaa paalle pantavaa ja varvas tossukat. Myos uusi kirja tuli hankittua.
Muuten kylla tama Bangkok ei kiinnosta kumpaakaan silla Kiinan suur kaupungit tarjosi tata samaa miltei joka puolella. Pilven piirtajat jaa siis lyhyeen ja huomen illalla lahtaan kohti etelaa seka sen tarjoamia rantoja. Sadekausi taalla on lopuillaan ja ilmojen pitaisi koko ajan parantua.

Ilmotelkaahan miten siella Suomessa menee/tapahtuu?


15. lokakuuta 2010

Guilin, China.

Paivaa!

Dalista napattiin bussi kohti Kunmingia josta suoraan junaan mika saapui seuraavana paivana Guiliniin. Guilinissa ihmetelty pari paivaa ja myos paikka jonka takia ihmiset tanne tulee (Yangshou) kaytiin katsomassa. Jokiristeily Li-joella jai seuraavaan visiittiin koska saa oli pilvinen ja hienot maisemat naki rannaltakin. Guilin tuntuu olevan vain yksi kaupunki muiden joukossa. Turisteja tanne tulee vanhuksista perheisiin paljon, hyvin pitkalti Yangshou maisemien takia. Loytyy nama maisemat myos yhden Kiina rahan kaantopuolelta.



Kiina on ollu helppo matkustaa ja saataa juttuja. Ennen tanne tuloa oli mietteet ja kuulemani jutut toisenlaisia. Halvallakin pystyy elella ja nakemista riittaa. Tanne siis varmasti joskus uusiksi.



Tanaan kohti Guangzhouta yojunalla ja huomenna puolenyon aikaan reissun ensimmainen lento. Maa siis vaihtuu ja odotamme jo etta paasemme riippumaan mattoihin palmujen valiin. Vedessa pelleilykin varmasti on helpompaa tassa maassa.
Seuraava teksti siis uudesta paikasta.


Pitakaa lippu tangossa siella pakkasessa!
-Jarkko ja Ville

11. lokakuuta 2010

Venus

Morro!

Dalissa ollaan edelleen ja kaikki taalla mukavasti hyvin. Kaytiin tassa valissa myos vahan pohjoisempana Lijiangissa missa viihdyttiin 2 yota. Tarkoitus oli kayda myos Shangrilassa taikka Lugu-jarvella. Ainut miinus asia minka takia ei sinne saakka menty oli etta vetta tuli ku esterin hanukasta.



Takaisin siis kotiin, Daliin. Vetta on siis satannut paljon ja tekeminen rajoittuu sisatiloihin, jutustelu/biljardi/leffat ja lukeminen varmasti karkisijoilla. Tietysti paikallisen oluen juonti seka poperon syonti on mukava harrastus sateella. Eipa tassa nyt mitaan kummosta voi kertoa taalta, tulkaa katsomaan miksi ihmiset taalla niin hyvin viihtyy.

Tanaan sentaan kavin parturissa siistimassa paata ja lopputulos ihan hyva.
Milloinkohan on nain pitka tukka edes ollut? Pariin otteeseen ollaan paikallinen karaoke paikka kayty valloittamassa ja voin sanoa etta Kiinalaiset kylla sekoaa siella taysin. Koska porukka menee omaan huoneeseen laulamaan niin estot varmasti pienempia tuntemattomassakin porukassa. Tama siis suurin ero Suomi tyyliin missa paikka on avoin ja kaikki kuulee miten tulkitset rakkaus lauluja.


Mutta joskus tamakin maailman kolkka on jatettava, vai onko? Kylla varmaankin ja "perheemme" hajoaa taas pitkin maailmaa.
Matkamme jatkuu todennakoisesti huomenna kohti Guangzhouta, valissa varmaankin 1 stoppi jossain. GZsta 16.paiva matka jatkukoon uuteen maahan sateita karkuun, toivottavasti.

Jollakin saattoin valahtaa paakopan sisalla etta miksi otsikko on Venus?
Vastaus on etta taman niminen tytto on laittanut meikapojan paan sekaisin totaalisesti. Arvatakkin saattaa etta taalta lahteminen on entista vaikeampaa nyt kun olisi syy jaada. Toisaalta Venus itsekkin on reissulla, taman takia moottoritie tulee siis valiimme jossakin vaiheessa joka tapauksessa...
Saa nahda kohtaako tiemme viella joskus, toivon niin.

Etta sellasta tanne Kiinanmaahan, levatty on ja matka on siis jatkumassa lahipaivina.

2. lokakuuta 2010

Dali, China


Tervehdys!

Dalissa siis ollaan talla kertaa ja Kiinassa alkoi 1.paiva viikonmittainen lomakausi (itsenaisyyspaiva?). Joten kaikki majatalot on taynna aina lattiasta kattoon, kirjaimellisesti. Meilla sentaan viella on sanky majoitus, mutta voipi olla etta lattialle joutuu joku yo, ei haittaa. Myos kaikki bussit/junat on taynna ja lippuja siis hieman vaikeampi saada juuri haluamalleen paivalle. Hostellit nostaa hintoja tupla tai jopa tripla hintoihin, ei meidan. Taman takia meilla ei hoppua olekkaan ja saattaa olla etta taalla pyorahtaa lahemmas viikko, ehka yli?

Myos moni muu reppureino on taalla "jumissa" tallahetkella, jotkut on ollu taalla jo yli 6 viikkoa. Dali on siis mukava pikku kaupunki tai siis tama vanha kaupunki on pieni ja rennonletkea.
On taalla ehtinyt muutakin tekemaan kun lopisemaan muiden kanssa, mm. eilen kaytiin tolla vuorella mika tossa takapihalla kasvaa ja mukavaa oli taas hieman kuntoilla.



Huomenna suunnitteilla pyoran vuokraus ja jarven katsastus. Jos saa on aurinkoinen niin varmasti bulahdetaan jarveen, mutta taalla saa oikkuilee hieman, sade kuuroja on melkein joka paiva, lammin on kylla mutta flenssunhan siita saa jos koko ajan kastuu.



Tunnin paasta alkaa BBQ bileet tassa hostellilla. Ke ja La on aina grilli-bileet ja kokkina puoli-suomalainen Matti. Mahtavaa lihaa jatka karyttaa ja siihen sivuun perunat,nuudeli ja muut harpakkeet! Taman jalkeen live bandi alkaa vetaa tossa kaupungilla Bad Monkey nimisessa baarissa, sinne siis.

Tallasta tanne Daliin, helppoa ja rentoa menoa hyvan porukan kanssa. Muita reissareita on pitkin maailmaa mm. Taiwan,Kiina,Japani,Ruotsi,Kanada plus monta muuta maata on edustettuna. Ihan heti ei siis tarinat lopu.


Nihao ma? dyu dyu,Jo meio pitsoy? Xiexie!

24. syyskuuta 2010

Mt.Emeishan

Lahtaan valloittamaan yksi pyhista vuorista jota kuulemma riivatut apinat pitavat hallussaan.
Bambu kepille loytyy siis varmasti kayttoa ku evaat meinaa lahta.
Tarkempi raportti koitetaan antaa ku ollaan pyoritty takaisin alas.


Takas ollaan tultu.
Herattiin 0500 valmiina lahtemaan kohti korkeuksia mutta kappas vain aurinko nousee vasta 0658, joten ei muutaku odottelua etta nakis ees etiappain. Vihdoin paastiin lahtemaan ja pienien alku sekoilujen tai seikkailujen jalkeen loydettiin oikean nakosta polkua. Lahto piste oli 550m merenpinnasta ja huippu 3099m eli nousua oli luvassa jonkin verran. Rappusia tallattiin ja luostareita ohiteltiin, yhden edessa sytytettiin mummelin myymat kynttilat, en tiia miks(hyvaa onnea antamaan).
Alkupaiva oli hyvaa kelia mutta sadetta oltiin lupailtu joka paivalle aika hyvalla prosentilla. Ja niinhan siina kavi etta vetta alko tulemaan ja sen tuloksena molemmat ukot kastu, ois mulla sadeviitta ollu mutku Villel ei.
Noin 36 kilometrin nousujen ja laskujen jalkeen olimme 2540 metrissa minne paatimme jaada yoksi luostariin. Molemmat oli jo aika kylmissaan seka suht puutuneita 10 tunnin reippailun jalkeen. Pikkuinen kattohuoneisto hamahakin seitteineen irtosi sopuhintaan, myos lamminta vetta nuudeleita varten oli tarjolla. Viltteja oli onneksi monin kerroin lammittamaan, mitaan lammitystahan naissa halvimmissa loosseissa ei ollut.
Aamulla kukko kiekui klo0600 ja menin pihalle katsastamaan saan. huono oli.
Pari tuntia siina mietittiin etta lahtaanko ylos ja paatos oli etta ei. Kauhea sumu ja sade esti nakyvyyden miltei kokonaan joten huipulla ei paljon olisi maisemia nahty.



Myos Ruotsalaiset fliccarnat taman meille tanaan vahvisti. Mutta molemmat oli tyytyvaisia pitkaan kavely matkaan eli loisto treeniin rantakuntoa ajatellen, seka yopymiseen munkkien majatalossa.
Emme myoskaan joutuneet apinoiden ryovaamaksi vaikka jotkut niista olikin suhteellisen isoja.

Junaliput hoidettiin jo eteenpain ja kohteena on Yunnanin provinssin paakaupunki, Kunming. Sinne siis huomenissa yojunalla.

Lisailin myos kuvia aikaisempiin teksteihin ja koitan niita laittaa viela muutaman lisaa tanaan.

Guulumiziin!