3. joulukuuta 2010

Kuola ja Pore



Hejssan!

Cameron highlandseilla vierahti siis hieman pidempi aika kun mita ensin suunniteltiin. Tai eihan me mitaan suunniteltu mutta puoltoista viikkoa meni Highlandseilla. Mielessa oli etta jatkettaisiin sielta ita-rannikolle ja saarille mutta sadekauden takia kelit siella huonot eika rantailusta olisi siis paassyt naatiskelemaan. Paadyttiin busseilemaan KLaan, Malesian paakaupunkiin.



KL ei itseani savayta erikoisemmin mutta kylla taalla viihtyy ja kiertelee paikkoja. Parasta antia on varmaankin tama rakennuksien "erilaisuus" pitkin kaupunkia. On pilvenpiirtajaa, kerrostaloa, matalaa lansimaalaista rakennusta ja muslimi tyylista rakennusta( Voikohan noin edes sanoa, sellasia koristeltuja rakennuksia u know). Vanhaa ja uutta sekaisin seka tama maailman kolmanneksi korkein rakennus, kaksoistorni hassakka. En siita laita kuvaa joten googlettakaa. 



Mita ollaan taalla tehty? No kavelty taas tuttuun tapaan siel sun taal ja ihmetelty. Mukana ihmettelyssa on ollut myos kaksi Suomalais tytarta jotka tavattiin taalla samassa hostellissa. Batu niminen luola KLn keskustasta pohjoiseen kaytiin tarkastamassa ja se olikin ihan kaymisen arvoinen. Pirun iso kullan varinen hindupatsas seisoskelee siina rappusten alapaassa ja noin 273 rappusta ylempana on iso luola jonka sisalla temppeleita/rukouspaikkoja. Paras anti tassa luolassa kuitenkin on apinat. Nama pikkuruiset karvapallot pomppii siella taalla ryovaamassa vesi pulloja seka evaita. Toiselta Suomalais tytolta lahti banaani muovipussista, kun veren himoinen apina hyokkasi jalkoihin ja nappasi pussin. Typera apina vei pussista kuitenkin vain 1 banaanin vaikka siella olisi ollut toinenkin. No, selvittiin juuri ja juuri hengissa tasta hyokkayksesta. 




Seuraavana paivana kavelya pitkin kaupunkia seka puiston katsastus missa oli muistomerkki ym. Juuri ennen vesi ryoppya takasin kotio mutta illalla lahdettiin viella kaksois tornit katsomaan iltavalaistuksessa. Myos kaikki tama joulu koristelu ja joulukuuset siella taalla hymyilyttaa, eihan taalla mitaan joulu tunnelmaa saa ilman pakkasia tai lunta. No se on Joulukuu joka tapauksessa ny.


Nyt ollaankin jo Singaporessa minne otettiin Klsta bussi. Bussi jattikin meidat sitten kirjaimellisesti Singaporeen eli heti siihen rajalle. Hetki kummasteltiin ja kaveltiin lahimpaan marketti/ruokailu paikkaan. Syotiin ja juteltiin vanhan ukon kanssa Singaporesta seka jumalasta. Taikka lahinna se pappa jauho siita jumalasta kun oli herran miehia, opasti kuitenkin oikeaan bussiin kohti pikku intiaa mista loydettiin majoitus. Herralle kiitos.

Siella taalla poreessa pyoritty ja onhan tama siistimpi paikka kuin Malesia. Roskaamisesta saa kovat sakot ja oikeen mitaan muutakaan ei saa tehda, kielto merkkeja joka puolella. Tamahan ei ole ongelma meilla eko veikoille joten alkaa hatailko. Rajalla hieman kummastutti kun tanne ei saa tuoda purkkaa,tupakkaa ym. Mitaan rajalla ei kuitenkaan tarkastettu, lahinna turvatarkastajat hengaili siina vieressa kun reppua kanniskelin. Yo safarille meinattiin menna mutta voi olla etta jaa seuraavaan kertaa kun noita sateita taas iltasin ropisee. Ja kohta varmaan palataan Malesiaan takaisin kun tama Pore on hieman kalliimpi.


Hyvaa Joulukuuta kakille!

2 kommenttia:

  1. Moikka, myökii jo kotiuduttiin meijän "hurjalta" seikkailulta, kukaan ei puhunu oikein englantia mutta onneks suomea saatii senkii edestä puhua ;)Nyt alko taas työ ja arki, valitettavasti, mut jo alettii keväälle euroopanreissua suunnittelemaa. Tiedä vaikka silloin olisitte jo sinne suunnille ehtiny? ;)Muuten täällä kaikki erittäin hyvin! Hirveesti terveisiä ja ihanaa kuulla teistä! T. M&T, Jyväskylä

    VastaaPoista
  2. Moro! Kiva kuulla teista kans ja toivottavast oli mukava reissu, teijan hurja seikkailu. :)
    Nii eihan sita tiija jos kevaalla ois euroopassa, mut tuskin... Terveiset sille suunnalle kanssa!

    VastaaPoista