22. lokakuuta 2010

Sun/Aurinko

Ko Taolla vipelletaan!


Taalla asustellaan tallahetkella.
Ensimmainen rantakode talla reissulla ja auringon nakeminen saa molemmat hieman piristymaan. Niin kauan oli sateisia keleja etta alkoi jo ottaa paahan, ei enaan. Tao on naista kolmesta saaresta pienin mutta silti tama on aika sesonki turisti kohde, voipi olla etta toisella puolella saarta olisi rauhallisempaa. Sukellus on taalla se juttu ja kovasti mietitaan otettaisiinko kurssi vedenalaiseen maailmaan. Myos snorklaus olisi mahdollista tietty ja paljon halvempaa. Saa naha mita keksitaan. Huomenissa pitaisi ottaa mopot alle ja tutkia saaren muita rantoja, pieni saari joten varmasti paivassa ehtii. Kallistakin taalla on verrattuna esim. Bangkokkin. Nuudeli/riisi lautanen maksaa raflassa kolmin kertaisesti normaaliin hintaan, mutta hata ei ole taman nakoinen. Seven elevenista saa nuudeli purkin ja kuumaa vetta kanssa, joten niita purkkeja on tullut vedeltya. Tottahan toki on valilla hyva vetaa kanssa ihan kunnon ruoka raflassa. Mutta hinta taso siis korkeampi, olemmehan saaressa ja turisti kohteessa.
Ei siina, kylla taalla viihtyy kun kelit on hyvat ja tekemista keksii.


Roskaa rannalla on liikaa ja aamuisin muovikasat ym. paska peittaa rantaa, onneksi on jarjesto mika ottaa ihmisia mukaan keraamaan roskia rannoilta. Voi niin toki tehda myos oma aloitteisesti!
Aika taalla menee siis mukavasti lueskellen ja hikoillen kuin possu. Siirtymista ei ole viella luvassa koska aikaahan meilla on.

Pysykaa terveena siella rantasateessa ystavat!
Tavaamisiin!

4 kommenttia:

  1. Laita sit stoorii paljon skeltamin makso jne... Ja miltä sukeltaminen tuntuu. Onks se hyvä juttu vai ai

    VastaaPoista
  2. Lähitte ajoissa Bangkokista, siel on vähä ripsiny vettä (1/2 vuosisadan pahimmat tulvat), mut kiva kuulla et aurinko paistelee kilpparisaarella. Maanantaina K-maalle.
    (Meniskö veneellä vai Uisko)
    -Kari-

    VastaaPoista
  3. Moikka hei,
    luin tässä just sun blogijuttuja. Vaikuttaa kyllä huippureissulle! Ja varmaan tolleen mannerta pitkin matkaamalla saa ihan eri perspektiiviä kuin lentokoneella paikasta toiseen hyppimällä..
    Mut tosiaan, jos olette Malesiaan suuntaamassa niin voisinpa yrittää jakaa omia reissukokemuksiani. Oltiin kyllä molemmat erittäin tyytyväisiä reitti- ja kohdevalintoihimme. 4 pitstoppia tehtiin:

    1. Cameron Highlands - vuoristoaluetta. Valtavat teeplantaasit ja 2 km:n korkeuteen ulottuvaa viidakkoa. Trekkailua voi harrastaa omatoimisesti tai opastetusti. Ihan mahtavia maisemia kyllä! Ja oli tosi virkistävää olla ilmastossa jossa ei läkähdy :)
    2. Kuala Lumpur - positiivinen yllätys. Ei mitään yhteistä Bangkokin kanssa. Mielenkiintoinen yhdistelmä länsimaalaista moderniutta ja aasialaisuutta. Tosi siisti ja uudenaikainen kaupunki.
    3. Taman Negara - maailman vanhin trooppinen sademetsä. Hiki! Kansallispuisto, jonne pääsee jokea pitkin 3 tunnin venereissulla. Oli kyllä ihan oma maailmansa, suosittelen, lämpimästi. Löytyy myös tosi edullisia hostelleja.
    4. Pulau Perhentian, Kecir - luulin Taoa paratiisiksi, mut se olikin tämä! (Ei kyllä käyty Phi Phillä, mut..)Ihan mahtava. Okei, turistipaikka tämäkin. Mutta ei ihan vielä pilalla; ei autoja eikä isoja lauttoja. Löytyy hiljaisia privaattibiitsejä ja vesi on uskomattoman kirkasta. Käytiin snorkaalamassa, mikä oli huippua (Shark Pointilla oli ihan oikeasti haita, vaikka epäiltiinkin). Oltiin pienemmällä Perhentian saarista ja luulen, että se oli oikea valinta. Isommalle meni varakkaan näköisiä perheitä, mikä jättikin sitten Kecirin nuorille reppureissaajille. Hyviä rantabileitä siis takuuvarmasti! Ainoa miinus tulee siinä, että lauttamatkasta saarelle saa pulittaa aika ison summan massia..

    Mut siinäpä meidän reissun kohokohdat. Kaiken kaikkiaan koettiin Malesia tosi erilaiseksi kuin Thaimaa. Eikä ainakaan negatiivisessa mielessä! Ihmiset oli mukavia ja niiden englannin kielestä sai jopa selvää. Mut hei, saapi kysyä, jos jotain tulee mieleen. Ja kuvia näistäkin kohteista tietty näkyvillä FB:ssä. Loistavaa reissun jatkoa ja pitäkäähän hullujen suomalaisten mainetta yllä!

    -Sonja-

    VastaaPoista
  4. Kiitos kaikille kommenteista! Niin uusille kuin vanhoillekkin kommentaattoreille!

    Karille ja pojille hyvaa matkaa Suomenlahden Siperiaan :)

    Ja kiitokset Sonjalle Malesian matka vinkeista, tollaset viidakko jutut vois taas sopiakki taman koorin menoihin. Kyselen kylla lisaa infoa jos kaipailen :) Cameron Highlands vois olla hyva kohde. Kiitos viella! Kuvatki kayn kylla kattomassa.

    VastaaPoista