31. lokakuuta 2010

Ko Phi Phi,Thailand



Heissulivei!

Siirryttiin Taolta Phuketin kautta tanne Phi Phille. Samanlaiselta bile paikalta tamakin tuntuu, Tao oli sita myos. Phuket town oli yllatys ja mielellaan vietti siella pari yota. Suht rauhallinen koska kaikki ryntaa noille rannoille esim. Patongit ja Kamalat ym. Taalla PPlla Liittyi tanaan seuraamme maailman mies Kimble, tuttu jo monesta kolkasta. Ja saas nahda mita keksitaan, olisko jo mahdollisesti se sukellus kuvioissa?



Saa tanaan on mita paskin joten sukellus ei muuta kastumis prosenttia ainakaan. Myos kannykkani pystyin tuhoamaan suolavedessa, mutta hankin jo uuden paikallisesta luuri liikkeesta. Myoskin pirun hyvat flipflopit jatin rantaviivalle ja eihan niita myohemmin loytant, uudet hankinta listalle.

Ja jatkosuunnitelmista, ne ovat seuraavat: Mina henkilokohtaisesti lahden kaymaan Honkongissa tarkealla tapaamisella ehka myos Macaossa piipahdan. Lentelen sinne tossa Keskiviikkona ja tulen takaisin kun tulen. Riippuen minne Ville on siirtynyt vai onko siirtynyt minnekkaan...
Ville jaa siis joko tanne PPlle taikka suuntaa etelammas johonkin, Malesiaan olis tarkoitus menna joten otan aijan siella viimeistaan kiinni.


Mitaan dramaattista ei siis ole tapahtumassa, huoli pois. Matkamme jatkuu kylla yhdessa, pidan vain hieman lomaa. Thaimaa on muutenkin niin helppo maa reissailla etta taalla kylla talutetaan vaikka oikeisiin busseihin taikka lauttoihin. Joten eksynta vaaraa ei siis ole.


Blogi paivitys seuraavaksi siis onkin varmasti kaksi osainen, Villen seka minun nakokulmat eri kulmiin.

Tai-pai mi-siin!

22. lokakuuta 2010

Sun/Aurinko

Ko Taolla vipelletaan!


Taalla asustellaan tallahetkella.
Ensimmainen rantakode talla reissulla ja auringon nakeminen saa molemmat hieman piristymaan. Niin kauan oli sateisia keleja etta alkoi jo ottaa paahan, ei enaan. Tao on naista kolmesta saaresta pienin mutta silti tama on aika sesonki turisti kohde, voipi olla etta toisella puolella saarta olisi rauhallisempaa. Sukellus on taalla se juttu ja kovasti mietitaan otettaisiinko kurssi vedenalaiseen maailmaan. Myos snorklaus olisi mahdollista tietty ja paljon halvempaa. Saa naha mita keksitaan. Huomenissa pitaisi ottaa mopot alle ja tutkia saaren muita rantoja, pieni saari joten varmasti paivassa ehtii. Kallistakin taalla on verrattuna esim. Bangkokkin. Nuudeli/riisi lautanen maksaa raflassa kolmin kertaisesti normaaliin hintaan, mutta hata ei ole taman nakoinen. Seven elevenista saa nuudeli purkin ja kuumaa vetta kanssa, joten niita purkkeja on tullut vedeltya. Tottahan toki on valilla hyva vetaa kanssa ihan kunnon ruoka raflassa. Mutta hinta taso siis korkeampi, olemmehan saaressa ja turisti kohteessa.
Ei siina, kylla taalla viihtyy kun kelit on hyvat ja tekemista keksii.


Roskaa rannalla on liikaa ja aamuisin muovikasat ym. paska peittaa rantaa, onneksi on jarjesto mika ottaa ihmisia mukaan keraamaan roskia rannoilta. Voi niin toki tehda myos oma aloitteisesti!
Aika taalla menee siis mukavasti lueskellen ja hikoillen kuin possu. Siirtymista ei ole viella luvassa koska aikaahan meilla on.

Pysykaa terveena siella rantasateessa ystavat!
Tavaamisiin!

18. lokakuuta 2010

Bangkok, Thailand

Morientes!


Uutena maana siis Thaimaa. Ja sijainti paakaupungissa talla hetkella. Lento tanne saapui keskella yota joten "nukuttiin" kentalla. Lahinna kuuntelin musaa ja lueskelin. Bussi kohti khaosan roadia lahti 0700 pintaan ja kesti tunnin. Molemmilla oli aika pahasti paat jumissa kun ei oltu nukuttu, mutta helposti loytyi hostelli noin 1,5km kavelyn jalkeen. Khoasanin lahi tuntumaan ei haluttu jaada, se kun on taynna jengia aamusta iltaan ja moykka sen mukainen. Parempi tukikohta siis taalla taka-alalla. Kaiken maailman matkan myyjat ja muut kusettajat kiusaa silloin talloin, mutta ei viella ainakaan olla pissityksiin menty.

Tanaan ostettu uusia vaatteita, lahinna jotain kevyempaa paalle pantavaa ja varvas tossukat. Myos uusi kirja tuli hankittua.
Muuten kylla tama Bangkok ei kiinnosta kumpaakaan silla Kiinan suur kaupungit tarjosi tata samaa miltei joka puolella. Pilven piirtajat jaa siis lyhyeen ja huomen illalla lahtaan kohti etelaa seka sen tarjoamia rantoja. Sadekausi taalla on lopuillaan ja ilmojen pitaisi koko ajan parantua.

Ilmotelkaahan miten siella Suomessa menee/tapahtuu?


15. lokakuuta 2010

Guilin, China.

Paivaa!

Dalista napattiin bussi kohti Kunmingia josta suoraan junaan mika saapui seuraavana paivana Guiliniin. Guilinissa ihmetelty pari paivaa ja myos paikka jonka takia ihmiset tanne tulee (Yangshou) kaytiin katsomassa. Jokiristeily Li-joella jai seuraavaan visiittiin koska saa oli pilvinen ja hienot maisemat naki rannaltakin. Guilin tuntuu olevan vain yksi kaupunki muiden joukossa. Turisteja tanne tulee vanhuksista perheisiin paljon, hyvin pitkalti Yangshou maisemien takia. Loytyy nama maisemat myos yhden Kiina rahan kaantopuolelta.



Kiina on ollu helppo matkustaa ja saataa juttuja. Ennen tanne tuloa oli mietteet ja kuulemani jutut toisenlaisia. Halvallakin pystyy elella ja nakemista riittaa. Tanne siis varmasti joskus uusiksi.



Tanaan kohti Guangzhouta yojunalla ja huomenna puolenyon aikaan reissun ensimmainen lento. Maa siis vaihtuu ja odotamme jo etta paasemme riippumaan mattoihin palmujen valiin. Vedessa pelleilykin varmasti on helpompaa tassa maassa.
Seuraava teksti siis uudesta paikasta.


Pitakaa lippu tangossa siella pakkasessa!
-Jarkko ja Ville

11. lokakuuta 2010

Venus

Morro!

Dalissa ollaan edelleen ja kaikki taalla mukavasti hyvin. Kaytiin tassa valissa myos vahan pohjoisempana Lijiangissa missa viihdyttiin 2 yota. Tarkoitus oli kayda myos Shangrilassa taikka Lugu-jarvella. Ainut miinus asia minka takia ei sinne saakka menty oli etta vetta tuli ku esterin hanukasta.



Takaisin siis kotiin, Daliin. Vetta on siis satannut paljon ja tekeminen rajoittuu sisatiloihin, jutustelu/biljardi/leffat ja lukeminen varmasti karkisijoilla. Tietysti paikallisen oluen juonti seka poperon syonti on mukava harrastus sateella. Eipa tassa nyt mitaan kummosta voi kertoa taalta, tulkaa katsomaan miksi ihmiset taalla niin hyvin viihtyy.

Tanaan sentaan kavin parturissa siistimassa paata ja lopputulos ihan hyva.
Milloinkohan on nain pitka tukka edes ollut? Pariin otteeseen ollaan paikallinen karaoke paikka kayty valloittamassa ja voin sanoa etta Kiinalaiset kylla sekoaa siella taysin. Koska porukka menee omaan huoneeseen laulamaan niin estot varmasti pienempia tuntemattomassakin porukassa. Tama siis suurin ero Suomi tyyliin missa paikka on avoin ja kaikki kuulee miten tulkitset rakkaus lauluja.


Mutta joskus tamakin maailman kolkka on jatettava, vai onko? Kylla varmaankin ja "perheemme" hajoaa taas pitkin maailmaa.
Matkamme jatkuu todennakoisesti huomenna kohti Guangzhouta, valissa varmaankin 1 stoppi jossain. GZsta 16.paiva matka jatkukoon uuteen maahan sateita karkuun, toivottavasti.

Jollakin saattoin valahtaa paakopan sisalla etta miksi otsikko on Venus?
Vastaus on etta taman niminen tytto on laittanut meikapojan paan sekaisin totaalisesti. Arvatakkin saattaa etta taalta lahteminen on entista vaikeampaa nyt kun olisi syy jaada. Toisaalta Venus itsekkin on reissulla, taman takia moottoritie tulee siis valiimme jossakin vaiheessa joka tapauksessa...
Saa nahda kohtaako tiemme viella joskus, toivon niin.

Etta sellasta tanne Kiinanmaahan, levatty on ja matka on siis jatkumassa lahipaivina.

2. lokakuuta 2010

Dali, China


Tervehdys!

Dalissa siis ollaan talla kertaa ja Kiinassa alkoi 1.paiva viikonmittainen lomakausi (itsenaisyyspaiva?). Joten kaikki majatalot on taynna aina lattiasta kattoon, kirjaimellisesti. Meilla sentaan viella on sanky majoitus, mutta voipi olla etta lattialle joutuu joku yo, ei haittaa. Myos kaikki bussit/junat on taynna ja lippuja siis hieman vaikeampi saada juuri haluamalleen paivalle. Hostellit nostaa hintoja tupla tai jopa tripla hintoihin, ei meidan. Taman takia meilla ei hoppua olekkaan ja saattaa olla etta taalla pyorahtaa lahemmas viikko, ehka yli?

Myos moni muu reppureino on taalla "jumissa" tallahetkella, jotkut on ollu taalla jo yli 6 viikkoa. Dali on siis mukava pikku kaupunki tai siis tama vanha kaupunki on pieni ja rennonletkea.
On taalla ehtinyt muutakin tekemaan kun lopisemaan muiden kanssa, mm. eilen kaytiin tolla vuorella mika tossa takapihalla kasvaa ja mukavaa oli taas hieman kuntoilla.



Huomenna suunnitteilla pyoran vuokraus ja jarven katsastus. Jos saa on aurinkoinen niin varmasti bulahdetaan jarveen, mutta taalla saa oikkuilee hieman, sade kuuroja on melkein joka paiva, lammin on kylla mutta flenssunhan siita saa jos koko ajan kastuu.



Tunnin paasta alkaa BBQ bileet tassa hostellilla. Ke ja La on aina grilli-bileet ja kokkina puoli-suomalainen Matti. Mahtavaa lihaa jatka karyttaa ja siihen sivuun perunat,nuudeli ja muut harpakkeet! Taman jalkeen live bandi alkaa vetaa tossa kaupungilla Bad Monkey nimisessa baarissa, sinne siis.

Tallasta tanne Daliin, helppoa ja rentoa menoa hyvan porukan kanssa. Muita reissareita on pitkin maailmaa mm. Taiwan,Kiina,Japani,Ruotsi,Kanada plus monta muuta maata on edustettuna. Ihan heti ei siis tarinat lopu.


Nihao ma? dyu dyu,Jo meio pitsoy? Xiexie!