29. joulukuuta 2010

Bali, Indonesia

Selamat hari natal dan tahun baru!


Olemme siirtyneet Indonesiaan ja tarkemmin viella, Balille. Bali on suteellisen suuri saari ja paljon turisteja tulee tanne lomailemaan, varsinkin nyt vuodenvaihteessa. Australialaisia taitaa olla suurin osa koska tanne lentaa halvalla ja kaikki on muutenkin halvempaa. Paapaikka lomailijoille on Kuta mista loytyy rantaa ja aaltoja surffareille seka yokerhoja niille joita ei vesileikit kiinnosta. Kaduilla myydaan kaikkea eika huuteluilta voi valttya. Surffaamista tuli Jouluna kokeiltua Kutalla ja hauskaahan se oli prkl. Ei varmasti jaa viimeiseksi kerraksi vaikkakin vaikeaa oli, ei kyllakaan mikaan mahdottomuus tuo aaltojen kesytys.


Kutalla ei kuitenkaan majapaikkaa pidetty vaan oleskeltiin Sanurissa, 15km Kutsista itaan. Rauhallisempi paikka, sopii vanhoille jarruille seka perheille. Sanur oli Balin ensimmainen vetonaula, hienot hotellit ja 4km pituinen kevelytie rannassa. Sanoimme paikalle kuitenkin Adios muutaman yon jalkeen ja siirryimme Seminyak rannan tuntumaan.

Vuokrasimme huoneen tallaisesta talosta missa pariskunta majailee itse yhdessa huoneessa ja vuokraa kahta muuta reissareille. Iso avoin oleskeluhuone jonka peralla keittio.




Olohuoneesta on esteeton nakyma pihalle missa sijaitsee vesieste. Taloa pitaa siis pystyssa todella mukava pariskunta jonka kanssa tulee hyvin juttuun, he ovat itsekkin reissareita mutta paattivat viettaa hieman pidemman patkan talla suunnalla.

Kylla taa saa nyt luvan kelvata majapaikaksi vahaksi aikaa...


Vuokrattiin mopo kolmeksi viikoksi niin ei enaan tarvi kuunnella taksikuskien kusetus yrityksia, busseja taalla ei kulje juuri nimeksikaan. Ja onhan tolla mopedilla mukava kisata paikallisten kanssa pitkin pienia mutkaisia ja helvatan ruuhkaisia teita.


Tukikohtamme on siis taalla mutta tarkoitus on kylla tutkia muitakin paikkoja Balilla kuhan tasta nyt kerkeaa.
Kaikille hyvaa Joulua ja rauhallista uuttavuotta!

Meno jatkuu siis myos vuonna 11 joten palataan naihin samoihin sekaviin teksteihin myos silloin!

18. joulukuuta 2010

Pulau Pangkor

Mo!

Vuosi lahestyy loppuaan mutta meno taalla ei. Jouluhan on tassa jo ihan kohta ovella ja siirrytaan sita viettamaan Indonesiaan Balille. Myos vuosi vaihtuu siella.  Sinne saapuu myos tuttuja naamoja Suomesta viettamaan pyhia. 


Pulau Pangkor on talla hetkella tukikohtanamme, tallanen pikku saari missa on helppo potkotella ja lotkotella pitkin paivaa. Uimista, mopoilua ja nukkumista. Parempi taalla lansi-rannalla tahan aikaan, ita-rannikolla monsuuni riehuu viella pari kuukautta.



Ajattelin tallasen pikku paivityksen tanne laittaa viella ennen Indoihin siirtymista. Koitan sielta viella kirjotella ennen vuotta 11.

Eipa tassa...

9. joulukuuta 2010

Takaisin Malesiaan

Termos!

Viimeinen paiva Singaporessa meni musiikin ja leffojen vaihtelussa tyttojen kanssa. Mutta kuningas idea lahestyvaa itsenaisyyspaivaa ajatellen olikin ihan jotain muuta. Nimittain saamieni erittain salaisten tietojen mukaan Singassa oli paikka josta sai ruokaa, mutta ei mita tahansa perus keittoa vaan tajunnat rajayttavan makuelamyksen suoraan suuhun. Sain taman super vinkin Ruotsalaiselta merirosvolta joka oli seilaamassa jo kohti Australiaa. No, nappasimme kartan kouraan ja lahdimme kohti tata salaperaista rakennusta josta kuulemamme mukaan pitaisi safka loytya. Kuljimme jalan seka talla oudolla kiskoilla kiitavalla raketilla mika silloin talloin akisti pysahtelee ja imaisee ihmisia lisaa sisaansa. Hyppasimme ulos tasta raketista ja talsimme sateen piiskatessa kasvojamme kohti mysteeria. Naimme tien paadyssa oudon valo ilmion, kirkas keltainen seka synkka tumma sininen sokaisi meidat hetkeksi. Jatkoimme silti matkaa ja ylitimme tien jonka jalkeen olimme rakennuksen edessa. Astuimme sisaan hetken mietiskelyn jalkeen, ovet olivat auki....

Sisalla rakennuksessa oli lattiaan merkitty maalilla polku jota piti seurata paastakseen syvemmalle sisaan. Seurasimme merkittya polkua ja meidat ymparoi jokaisessa huoneessa eris kummalliset huonekalut, aivan kuin joku asuisi taalla. Puikkelihdimme siella taalla mutta polku oli merkitty onneksi selvasti. Rakennus oli mysteerinen. Paastyamme polun paahan haistoimme jo maukkaat tuoksut, olimme siis oikeassa paikassa, ehka... Lahestyimme hajua seka halinaa. Nahtyamme ruokaa edessamme olimme kaikki hymyissa suin ja todella nalkaisia, olihan jo puolipaiva ja olimme taittanut pitkan matkan tanne.
Saimme ruokaa ja kylla, se oli maukasta ja ennenkaikkea erilaista mita koskaan ennen talla reissulla olimme maistaneet. Soimme itsemme turvoksiin. Lopuksi join viella mustaa lamminta nestetta, teki hyvaa.
Tyttojen oli jo lahdettava takaisin majapaikkaa ja kohti lentokenttaa. Lahdimme kaikki yhdessa ehjin nahoin taalta mysteerisesta paikasta.

Aivan, mika tama paikka siis oli? Nimi? Mita soimme? Miten selvisimme ruoan sulatuksessa? Montako rajanaapuria Brasilialla on?

Nama kysymykset saattaa pyoria teidan kaikkien mielessa... Ja paikkahan oli:







IKEA (Lihapullia,perunoita,pannaria ja perunasalaattia)





Se siita oudosta tarinasta. Singaporesta jatkoimme bussilla takaisin Malesian rajalle, rajamuodollisuudet ja bussi asemalle Johor Bahruun. Jbsta bussi kohti Melakaa mika sijaitsee tossa lansirannalla. Kaikkiaan tama harmiton pikku kikkailu paikallis bussien kanssa rajalle ja bussi asemalle saasti meilta yli puolet oravan nahoista. Mutta tamahan onkin homman ydin; saada saatosi itse ja saasta kapya. Joskus toisaalta hostellit tarjoaa bussi ym. lippuja suht jarkevaan hintaan. Mutta nain.

Melaka tuntui yllattavan viihtyisalta pikku kaupungilta suurten kaupunkien jalkeen. Seuraamme liittyi Aussi kaveri jonka kanssa pari paivaa heiluttiin. Kavellen kiersi Mellakkaa ihan hyvin, vaikkakin hullunkuriset polkupyora sivuvaunu yhdistelmat oisivat tarjonneet kyyteja pitkin kaupunkia. Naissa fillareissa siis istut kyydissa ja kuski polkee, koristeita enemman kuin tarvis ja kaikki maailman varit loistaa kirkkaista valoista ympari karrya. Joissakin deluxe malleissa on myos vahvistimet seka subbari, nama jauhavat tuttuja poppi lauluja kovaan aaneen. Hienoja ne kylla oli. Itsenaisyyspaivaa vietettiin pikku kuppilassa Irlantilaisen ja Scotlantilaisen kanssa, myos Aussi jaba oli mukana. Aika meni Melakassa siis mukavasti mutta koska saan joululahjani etuajassa jouiduimme lahtemaan takaisin Kuola lumpuriin. KL oli helppo ottaa haltuun koska vastahan taalla olimme. Matka jatkuu todennakoisesti Malesian lansirannikkoa ylospain lahipaivina.




Tata postausta kirjoittelen Kuola Lumpurin lentokentalla jossa odottelen joululahjaani saapuvaksi aamuyosta. Olen siis ollut todella kiltti tana vuonna taikka vaihtoehtoisesti totaalinen tonttu koska saan lahjoja jo tassa vaiheessa. Pitakaa hauskaa siella Finlandiassa!


PS. Onnea viella kerran sinne A&Jlle, jotka saivat lisavahvistuksen. Voitte alkaa naytella karttapallosta missa ne sedat poukkoilee.

3. joulukuuta 2010

Kuola ja Pore



Hejssan!

Cameron highlandseilla vierahti siis hieman pidempi aika kun mita ensin suunniteltiin. Tai eihan me mitaan suunniteltu mutta puoltoista viikkoa meni Highlandseilla. Mielessa oli etta jatkettaisiin sielta ita-rannikolle ja saarille mutta sadekauden takia kelit siella huonot eika rantailusta olisi siis paassyt naatiskelemaan. Paadyttiin busseilemaan KLaan, Malesian paakaupunkiin.



KL ei itseani savayta erikoisemmin mutta kylla taalla viihtyy ja kiertelee paikkoja. Parasta antia on varmaankin tama rakennuksien "erilaisuus" pitkin kaupunkia. On pilvenpiirtajaa, kerrostaloa, matalaa lansimaalaista rakennusta ja muslimi tyylista rakennusta( Voikohan noin edes sanoa, sellasia koristeltuja rakennuksia u know). Vanhaa ja uutta sekaisin seka tama maailman kolmanneksi korkein rakennus, kaksoistorni hassakka. En siita laita kuvaa joten googlettakaa. 



Mita ollaan taalla tehty? No kavelty taas tuttuun tapaan siel sun taal ja ihmetelty. Mukana ihmettelyssa on ollut myos kaksi Suomalais tytarta jotka tavattiin taalla samassa hostellissa. Batu niminen luola KLn keskustasta pohjoiseen kaytiin tarkastamassa ja se olikin ihan kaymisen arvoinen. Pirun iso kullan varinen hindupatsas seisoskelee siina rappusten alapaassa ja noin 273 rappusta ylempana on iso luola jonka sisalla temppeleita/rukouspaikkoja. Paras anti tassa luolassa kuitenkin on apinat. Nama pikkuruiset karvapallot pomppii siella taalla ryovaamassa vesi pulloja seka evaita. Toiselta Suomalais tytolta lahti banaani muovipussista, kun veren himoinen apina hyokkasi jalkoihin ja nappasi pussin. Typera apina vei pussista kuitenkin vain 1 banaanin vaikka siella olisi ollut toinenkin. No, selvittiin juuri ja juuri hengissa tasta hyokkayksesta. 




Seuraavana paivana kavelya pitkin kaupunkia seka puiston katsastus missa oli muistomerkki ym. Juuri ennen vesi ryoppya takasin kotio mutta illalla lahdettiin viella kaksois tornit katsomaan iltavalaistuksessa. Myos kaikki tama joulu koristelu ja joulukuuset siella taalla hymyilyttaa, eihan taalla mitaan joulu tunnelmaa saa ilman pakkasia tai lunta. No se on Joulukuu joka tapauksessa ny.


Nyt ollaankin jo Singaporessa minne otettiin Klsta bussi. Bussi jattikin meidat sitten kirjaimellisesti Singaporeen eli heti siihen rajalle. Hetki kummasteltiin ja kaveltiin lahimpaan marketti/ruokailu paikkaan. Syotiin ja juteltiin vanhan ukon kanssa Singaporesta seka jumalasta. Taikka lahinna se pappa jauho siita jumalasta kun oli herran miehia, opasti kuitenkin oikeaan bussiin kohti pikku intiaa mista loydettiin majoitus. Herralle kiitos.

Siella taalla poreessa pyoritty ja onhan tama siistimpi paikka kuin Malesia. Roskaamisesta saa kovat sakot ja oikeen mitaan muutakaan ei saa tehda, kielto merkkeja joka puolella. Tamahan ei ole ongelma meilla eko veikoille joten alkaa hatailko. Rajalla hieman kummastutti kun tanne ei saa tuoda purkkaa,tupakkaa ym. Mitaan rajalla ei kuitenkaan tarkastettu, lahinna turvatarkastajat hengaili siina vieressa kun reppua kanniskelin. Yo safarille meinattiin menna mutta voi olla etta jaa seuraavaan kertaa kun noita sateita taas iltasin ropisee. Ja kohta varmaan palataan Malesiaan takaisin kun tama Pore on hieman kalliimpi.


Hyvaa Joulukuuta kakille!