2. syyskuuta 2010

Ulan-Bator, Mongolia



Taalla ollaan!

13 tunnin bussilla Ulan-Udesta Venajalta tultiin tanne Mongolian puolelle. Rajalla tuhlautui muutama tunti, mutta suht nopeasti se kuitenkin meni. Illalla oltiin UBssa mista ei ollut varattu majapaikkaa. Suunniteltiin etta minne mennaan ja kun taksia ei nakynny niin paikallinen nuori mies antoi kyydin Golden Gobi hostelliin, kiitos. Pimenevassa illassa olisi varmasti tuottanut hankaluuksia loytaa tama paikka viela silloin tuntemattomasta kaupungista. GG oli kuitenkin taysi ja kaskivat aamulla kysya jos tilaa olisi. Vieressa oli kuitenkin toinen GH ja mentiin sinne yhdeksi yoksi.


Nyt ollaan suunniteltu retkea keski Mongoliaan ja nailla nakymin painutaan sinne huomenna. Kuuden paivan retki siis tiedossa mika sisaltaa mm. ratsastusta ja jurtta leiriytymista. Saatiin 5 hengen porukkakin kasaan, mika laskee retken hintaa jonkin verran.



Kiinan viisumitkin pitaisi ensi viikolla olla valmiit. Niiden saato taalta kasin on aika tyolas homma ja sain jopa juosta pitkin kaupunkia etta saatiin ne ajoissa, mutta se on aivan toinen tarina.

Huomenna retkelle ja kuvia laittelen kun ollaan tultu takaisin.



Ainiin, eilen kaytiin paikallisella mustalla torilla mista loytyy kaikkea maan ja helvetin valilta mm. ruokaa, k-raudan koko sisalto, vaatetusta, puhkiruostuneita saranoita seka varastettua elektroniikkaa.
Hommattiin Villen kanssa lamposet hupparit sielta jottei paase vilu iskemaan.

5 kommenttia:

  1. Moikka!
    Onpa taas ollu seikkailua kerrakseen ja maisemat vaan vaihtuu.
    Se teidän 6:n päivän retki on varmasti aikamoinen elämys, ottakaa siitä kaikki mahollinen irti!
    Pidetään peukkuja Kiinan viisumien suhteen.
    Kuvia odotellessa..
    Päivi ja Esa

    VastaaPoista
  2. Moi!
    Terveisiä Kotkasta sinne jonnekin. Kuulin Henkalta tänään että olet lähtenyt toteuttamaan unelmaasi. Mahtavaa! Vaatii uskallusta irrottautua tutusta ja turvallisesta, mutta kuulin myös ettet olekaan ensimmäistä kertaa "pappia kyydissä". Aion seurata tätä blogiasi. Toivotan onnistunutta reissua teille, pitäkää huolta itsestänne.
    Toivottelee Sirpa (Henkan ja Akin äiti)

    VastaaPoista
  3. moikka täältä kääpäkadulta.terveiset kaikilta täältä syksyn keskeltä.täällä voidaan hyvin.mahtavalla reissulla olette,muistakaa pitää huolta toisistanne. nauttikaa matkasta.

    VastaaPoista
  4. Moi! Tsemiä reissuun! Olkhon island oli varmasti hieno mesta.

    Tässä tällänen fanituskartta. Lisäilen viivaa ja pisteitä kirjotuksen edetessä. :)

    http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&msa=0&msid=107346993951156231137.00049072ed5fcbd04906a&ll=51.399206,108.017578&spn=25.592103,86.572266&z=4

    VastaaPoista
  5. Kiitos jalleen kerran kommenteista! Ilmoitelkaa miten siella kotipuolessa parjaatte.

    VastaaPoista