31. tammikuuta 2011

Pieni Kuolema...


Heipparallaa!

 

Tassa ollaan menty hieman ristiin rastiin Malesiaa ja suunnitelmat on vaihtunnu useammin kuin boxerit jalassa. Kuola Lumpurista lahettiin kaymaan Taman Negaralla, maailman vanhimmassa sademetsassa. Kelit sattui olemaan alku ajasta hyvat joten kierreltiin viidakkoa yrittaen loytaa elukoita. Sade kelissa tuolla viidakossa tippuu niskaan iilimatoja ja niita nakyikin parin jampan jaloissa sadepaivina. Paatettiin saapua Negaraan tyylilla ja otettiin 3 tunnin joki-vene pelipaikoille. Seurassamme oli myos Saksalais nuori-mies jonka kanssa kaytiin eraana paivana pulahtamassa joki uinnilla. 


Muutamassa paikassa myydaan vaikka minka nakoisia retkia tuonne viidakkoon ja joelle. Esimerkkina tama sama 4,5 tunnin kavely mika tehtiin yksi paiva, turhaa siis ottaa mitaan opasta sinne taluttamaan.


Tarkoitus oli lahtea negarasta Kohti Thaimaan rajaa ja sanoa Venukselle hyvastit. Saavuttiin paikallis bussilla Jerantutiin ja kyseltiin busseja Penangiin. 11 tuntia! KLsta 5 tuntia... Ja tuota 11 tunnin dosan lahtoa olisi joutunut odottamaan 6 tuntia. Paatettiin lahtea hakemaan vauhtia Lumpurista. 
 KLssa tavattiin muutama Suomalais jambba mm. Heikki (Kotkan poikii) seka Pyry jonka kanssa lahdettiin seuraavana paivana Penangiin.
Alkuperainen suunnitelmahan oli siis menna Thaimaan puolelle noukkimaan tuttava meidan mukaan pikku lenkille Kaakkois-Aasiaan mutta....

Sain sahkoposti viestin etta toita loytyy Suomesta kevaaksi ja kesaksi. Tuli kiirus hankkia halpoja lippuja Suomeen ja kaikki suunnitelmat siis uusiksi. Kirjoitan ehka myohemmin hieman fiiliksia milta tuntuu palata Suomeen nain yllattaen suoraan sorvin aareen.

Suunnitelmat siis uusiksi ja pistimme lievaa darraa potien toimiston pystyy eraan kahvilan nurkkaan. 3 paata yhteen etta mitas tehdaan. Kiinalainen uusivuosi on ovella ja starttaa ensiviikolla,
hhmmmmm??? Taiwaniin!? 

Pyry: Ma oon messis! 
Ville: No kyl maki lahen.  
Muutama klikkaus ja poijiilla oli tiketit Taipeihin.

Paumauttettin siis tanne Taiwaniin ja tarkoitus olisi miltei kolme viikkoa taalla pyoria. Venlaakin tietysti nakee ja se opastaa meita sinne tanne, jos ei muuten niin puhelimitse. Taalla on aika kylma ( Yolla kun saavuttiin niin 9c) joten hankittiin vahan lisaa paalle pantavaa. Hostelli loytyi vaivatta ja mitens onkaan! Meilla on oma kamppa sis. 2 isoa huonetta yht.16 sankya. Ilmanen netti, tietokone,televisio,puhelin,pyykkikone,jaakaappi ym. Joten ollaan aika tyytyvaisia tahan loytoon. Ihme ettei taalla ole muita? Omistaja todella ystavallinen ja mukava. No, ei valiteta ja pidetaan tata nyt tukikohtana noin viikonpaivat.


Taiwan oli meille kaikille helppo paatos. Kiinasta jai hyva kuva ja Taiwania on kehuttu viella Kiinaakin enemman. Ruoka uppoaa meille paremmin kuin hyvin ja se on halpaa. Ihmiset mukavia ja nahtavaa paljon.

Noh, kaikki loppu aikanaan ja niin myos tama retki. 18.2 lennan Lontooseen ja 22.2 palaan Suomeen Helsinki-Vantaalle. Joten nahdaan kohta tutut ja tuntemattomat!

PS. Mononmeno tulee jatkumaan varmasti mutta minne seuraavaksi ja milloin...? (Muutama paivitys tulee varmastikkin viella talta reissulta)

1 kommentti:

  1. VAU! Pojat menee ihan omia polkuja. Upeaa ja mahtavaa! Tervetuloa suomeen, tais Perth palaa alta
    Terv Oshmo

    VastaaPoista